«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۶, یکشنبه

گزارشی که کمتر به آن توجه شد!


گزارش زیر که هفته گذشته در تارنگاشت «رادیو فردا» درج شده بود، به دلیل رویدادهای ناگوار ایران و به دار آویختن پنج جوان ایرانی از سوی حاکمیت پلید و تبهکار جمهوری اسلامی، کمتر مورد توجه قرار گرفت یا نادیده گرفته شد.

این گزارش، همراه با سایر رویدادهای ناگوار میهن مان در هفته ها، ماه ها و سال های گذشته و گردش به راست قطعی و خیانت آمیز حاکمیت جمهوری اسلامی در پیوند هرچه بیشتر با هارترین نیروهای سرمایه امپریالیستی، می تواند بویژه برای آن گروه از چپ های ایرانی که هنوز ناآگاهانه ـ اگر براستی تنها از سر ناآگاهی باشد(؟) ـ به جانبداری یا بدتر از آن دنباله روی از این یا آن جناح حاکمیت و نیروهای پیرامون آن می پردازند، آموزنده بوده و هشیارشان نماید. گزارش، به جز «جنگ زرگری» میان «حزب جمهوری خواه» ایالات متحده با یدک کش
همزاد آن، «حزب دمکرات» این کشور، آنچنان گویاست که نیازی به توضیح بیشتر درباره آن نمی بینم.

برجسته نمایی ها، همه جا، از اینجانب است.

ب. الف. بزرگمهر بیست و ششم اردی بهشت ماه هزار و سیصد و هشتاد و نه
 


***

«واگذاری قراردادهای آمریکا به هفت شرکت شریک ایران در بخش انرژی» 
 
یک گزارش که روز چهارشنبه منتشر شد، می گويد به رغم فشار واشينگتن برای توقف تجارت و ارتباط بازرگانی با ايران، دولت آمريکا با هفت شرکت که با ايران در زمينه انرژی همکاری داشتند، قراردادهايی به ارزش ۸۸۰ ميليون دلار بسته است.

گزارش اداره حسابرسی دولتی باعث انتقاد گسترده قانونگذاران آمريکايی از هر دو حزب جمهوريخواه و دموکرات شده اند. منتقدان می گويند تا زمانی که جمهوری اسلامی به برنامه اتمی خود ادامه می دهد، آمریکا نبايد به اقتصاد تهران هيچ کمکی برساند.


آمريکا و غرب به فعاليت های هسته ای جمهوری اسلامی ظنين هستند و آن را تلاشی برای دستيابی به بمب اتمی می دانند. ايران اين اتهام را رد کرده و می گويد به دنبال توليد برق است.

به گزارش رويترز، سناتور جو ليبرمن، رييس کميته امنيت داخلی و روابط دولتی سنای آمريکا گفت:«غيرقابل قبول است که دولت آمريکا شرکت های خارجی که با دولت تروريست، زياده خواه و افراطی ايران همکاری دارند را تقويت کند.»


شرکت های خارجی به دليل سرمايه گذاری در بخش انرژی ايران ممکن است طبق قوانين آمريکا با تحريم مواجه شوند اما آقای ليبرمن و ديگر قانونگذاران آمريکايی می گويند آمريکا اين قوانين را نه در دولت جمهوريخواهان و نه در دولت دموکرات ها، به اجرا نگذاشته است.


مجلس نمايندگان و مجلس سنای آمريکا دو طرح جداگانه را با اکثريت آرا برای تحريم بيشتر ايران تصويب کرده اند که درحال حاضر، بايد اين دو طرح با هم تلفيق شده و نهايی شود.


آمريکا در همين حال، مشغول مذاکره با ديگر قدرت های جهانی در شورای امنيت سازمان ملل است تا دور چهارم تحريم ها عليه ايران را به تصويب برساند.


گزارش اداره حسابرسی دولتی، ادامه گزارش قبلی اين اداره بود که در ماه مارس، دو ماه پيش منتشر شد و در آن ۴۱ شرکت فعال و مرتبط با صنايع انرژی ايران، معرفی شده بودند. در گزارش اخير، آن دسته از شرکت ها که در سال مالی ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ با ايران همکاری داشتند، مشخص و معرفی شده اند.


بيشترين قراردادها مرتبط با پنتاگون بوده است.


جوزف کريستف، مدير دفتر بين المللی اداره پاسخگويی دولتی به کميته سنا که آقای ليبرمن رياست آن را برعهده دارد گفت: بيشتر اين قراردها از سوی پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا و درباره خريد سوخت در خارج از مرزهای آبی آمريکا بوده است.


اين گزارش تصريح نکرده که آيا می توان شرکت های ياد شده را طبق قوانين آمريکا مورد تحريم قرار داد يا اين که اين امکان منتفی است.


هفت شرکت ياد شده عبارتند از: رپسول از اسپانيا، توتال فرانسه، شرکت های تجاری داليم از کره جنوبی، انی ايتاليا، شرکت اکتشاف و توليد پی تی تی از تايلند، صنايع سنگين هيوندای کره جنوبی و شرکت مهندسی و ساخت و ساز جی اس از کره جنوبی.


آقای کريستف می گويد از ميان شرکت های ياد شده، دو شرکت رپسول و توتال سه چهارم از مبلغ ۸۸۰ ميليون دلار را با قراردادهای خود دريافت کرده اند. شرکت بزرگ نفت و گاز ايتاليا، انی، هم به تازگی گفته به دليل امکان افزايش تحريم ها، روابط تجاری خود را تهران را متوقف کرده است.


قانون تحريم ايران در صنايع انرژی که در ميانه سال های ۱۹۹۰ تصويب شد، شرکت های خارجی که سرمايه گذاری بيش از ۲۰ ميليون دلار در طول يکسال، در صنايع نفت و گاز ايران داشته باشند را مورد تحريم های آمريکا قرار می دهد.


بر اساس اين تحريم ها، اين امکان وجود دارد که شرکت های ياد شده از هرگونه تجارت با آمريکا منع شوند. اما هنوز هيچ گونه مجازات قانونی اعمال نشده است.


روزنامه نيويورک تايمز ماه گذشته
گزارشی منتشر کرد و بر اساس تحليلی که انجام داده بود، اعلام کرد دولت آمريکا حدود ۱۰۷ ميليارد دلار در ده سال گذشته، قرارداد و مزايا به شرکت هايی داده که با ايران در زمينه هوا – فضا، صنايع خودروسازی و همچنين انرژی، همکاری داشته اند.
 
برگرفته از تارنگاشت «رادیو فردا»:
http://www.radiofarda.com/content/F5_GAO_reveals_name_foreign_companies_related_Iran_energy/2040410.html


هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!