«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۰ اسفند ۱۶, سه‌شنبه

رسوایی بازهم بیش تر رژیمی درمانده و آدمکش با فشار به کوشندگان حقوق بشر!


فشار بر مدافعان حقوق بشر در جمهوری اسلامی و درخواست های نیروهای امنیتی از آنان برای انجام مصاحبه های فرمایشی و همچنین صدور حکم عبدالفتاح سلطانی، واکنش «شیرین عبادی»، برنده جایزه صلح نوبل را به همراه داشت.

به گزارش تارنگاشت «کانون مدافعان حقوق بشر»، اعضا و همکاران «کانون مدافعان حقوق بشر» تحت فشار قرار گرفته اند تا علیه «کانون مدافعان حقوق بشر» و شخص شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل مصاحبه کنند و پذیرش چنین خواسته ای را شرط بسته شدن پرونده آنان عنوان کرده اند.
شیرین عبادی، رییس «کانون مدافعان حقوق بشر» در گفت و گوی کوتاهی گفت: «دولت ایران به جای آنکه اعضا و همکاران «کانون مدافعان حقوق بشر» را دستگیر کند و تحت فشار جسمی و روحی، از آنان بخواهد تا به اعتراف های دروغین تن دهند، آیا بهتر نیست در رفتار خود با مردم تجدید نظر کند تا از اساس موضوع حل شود.»

آقای سلطانی و دیگر اعضای کانون مدافعان در حال پرداخت بهای سنگین هستند.
عبادی در خصوص فشارهای وارده به فعالان حقوق بشر گفت:
«آقای سلطانی و تعداد زیادی از همکاران ««کانون مدافعان حقوق بشر»» که به زندان رفته اند، از سوی بازجو که در تمامی موارد یک نفر بوده است، تحت فشار قرار گرفته اند تا علیه کانون مدافعان و من صحبت کنند.» او افزود:
«بازجو با اصرار به این افراد گفته است که باید در اعتراف های خود بگویند، از آنجا که «کانون مدافعان حقوق بشر» برای دفاع از زندانیان سیاسی از مراجعان پول طلب نمی کرده، دریافت کمک های نقدی از سفارتخانه های بیگانه بوده است.»

عبادی گفت:
«بازجوی واحد در تمامی موارد به دوستان فشار آورده است که اگر آنها در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کنند که جایزه صلح نوبل را به خاطر مسائل سیاسی و براندازی به عبادی داده اند، آزاد شده و به آنها اجازه خروج از کشور داده می شود.»

او در ادامه گفت، از آنجا که هیچ یک از اعضا و همکاران «کانون مدافعان حقوق بشر» حاضر نشده اند تن به چنین خواسته ای بدهند، در حال پرداخت بهای سنگینی هستند.

عبدلفتاح سلطانی، پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ١٣٨٨ دو بار بازداشت شده است. این وکیل و فعال حقوق بشر در اولین پرونده خود حکم تبرئه دریافت کرده است. عبادی در این خصوص گفت که گویا مسئولان قضایی در خواب غفلت فرو رفته اند.

عبادی در پاسخ به این سؤال که آیا می توان فردی را که برای یک اتهام حکم تبرئه گرفته است، مجدد بازداشت کرد، گفت:
«آقای سلطانی در حال حاضر در زندان هستند و توسط قاضی پیرعباسی محاکمه شده اند. بازجو در ابتدای بازجویی به آقای سلطانی گفته بود که اگر اینبار اعتراف نکنی بلایی را که برسر نسرین ستوده آوردم بر سر تو نیز می آورم.» او در ادامه گفت:
«از آنجایی که دادگاه استقلال خود را از دست داده است، قاضی پیر عباسی به وکلای آقای سلطانی اعلام کرده است که ایشان به ١٠ سال حبس، محکوم شده است. البته این حکم هنوز به صورت کتبی به آقای سلطانی یا وکلای ایشان ابلاغ نشده است.»

عبادی گفت:
«طبق گفته وکلای آقای سلطانی، ایشان روز محاکمه به قاضی می گوید که تو قاضی نیستی، زیرا که قاضی من بازجویی است که حکم را قبلاً داده است. رییس دادگاه نیز در این زمان با لبخند می گوید که از این مسأله بگذریم و از خود دفاع کنید. آقای سلطانی هم می گوید که این دادگاه صالح برای رسیدگی به پرونده اش نیست، زیرا اتهامات سیاسی است و بنابراین باید این پرونده در دادگاه عمومی و با حضور هیأت منصفه رسیدگی شود. از سوی دیگر ایشان به قاضی گفته اند که در گذشته برای عضویت در «کانون مدافعان حقوق بشر» محاکمه و تبرئه شده اند و اکنون نیز به همان اتهام تحت محاکمه قرار گرفته اند و چون به حرف بازجو گوش نکرده است می خواهند او را محکوم کنند.»

رییس «کانون مدافعان حقوق بشر» با بیان اینکه در این خصوص فقط آقای سلطانی نیست که با چنین مسائلی رو به رو می شود، گفت:
«متأسفانه پرونده افراد زیادی در اختیار بازجوی واحدی است که این شخص واحد، حاکم بر سرنوشت افراد شده است.»

عبادی در ادامه با اشاره به بازداشت عبدالرضا تاجیک و نرگس محمدی گفت:
«همین بازجو بارها به این دو نفر اعلام کرده است که شرط بسته شدن پرونده آنها این است که علیه ”کانون مدافعان حقوق بشر“ صحبت کنند یا خانم ستوده یا آقای سیف زاده که در زندان هستند، تحت فشار قرار دارند.» او گفت:
«آقای سیف زاده که در یک پرونده محکوم شده است و دو پرونده مفتوح نیز دارند، بارها به خاطر پرونده های مفتوح خود در زندان بازجویی شده اند و بارها همان بازجوی واحد با اصرار از ایشان خواسته است تا علیه کانون مدافعان صحبت کند.»

به گفته عبادی تنها مؤسسان و همکاران رسمی «کانون مدافعان حقوق بشر» زیر فشار نبوده اند که هرفرد مرتبط با کانون مدافعان و فعال حقوق بشر، با این فشارها مواجه بوده است.

مسلم می دانم آقای مدنی تحت شکنجه برای اعتراف هستند
برنده جایزه صلح نوبل با اشاره به بازداشت سعید مدنی که از اعضای «کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه» بوده است، گفت:
«آقای سعید مدنی بیش از ۵٠ روز است که در زندان به سر می برند، بدون اینکه مشخص شود در کدام زندان هستند و اتهامشان چیست.»

عبادی با بیان اینکه پیگیری خانواده و وکلای آقای مدنی راه به جایی نبرده است، گفت:
«مسلم می دانم که همان بازجوی معروف، الان ایشان را تحت شکنجه روحی و جسمی قرار داده است تا از او اعتراف بگیرد.»

برنده جایزه صلح نوبل در ادامه با اشاره به تحت فشار قرار دادن اعضای «شورای ملی صلح» و «کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه» گفت که این دو نهاد توسط «کانون مدافعان حقوق بشر» پی ریزی شده است که جلساتشان نیز در کانون تشکیل می شده اما در ماهیت، استقلال خود را داشته اند.

عبادی با بیان اینکه کلیه اعضای این دو نهاد یا زندان و بازجویی شده اند و یا مجبور به ترک وطن، گفت: «بازجوی امنیتی که همه ما را مورد بازجویی قرار داده است در اوایل سال ١٣٨٨ در یک مکالمه به من گفت که باید شورای ملی صلح را تعطیل و آنها را از کانون بیرون کنی که من پاسخ دادم، افرادی که به کانون مدافعان می آیند، بسیار وزین تر از من هستند و این چنین صحبت کردن راجب به افرادی چون آقایان امیر انتظام، یزدی، پیمان، سحابی، صدر و پناهی و بسیاری دیگر از نام آوران صحیح نیست.»

يکشنبه ١٤ اسفند ١٣٩٠

برگرفته از «کانون مدافعان حقوق بشر»

این نوشتار اندکی از سوی اینجانب ویرایش شده است. عنوان آن نیز از آنِ من است.       ب. الف. بزرگمهر


هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!