«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۲ خرداد ۱۲, یکشنبه

جلال‌الدین طاهری اصفهانی درگذشت؛ چشم آقا روشن!


آخوند جلال‌الدین طاهری اصفهانی، نخستین امام جمعه اصفهان  که در سال ۱۳۸۱ با نوشتن نامه‌ای انتقاد آمیز از سمت خود کناره گیری کرد، صبح روز یک‌شنبه دوازدهم خردادماه در سن ۸۷ سالگی درگذشت.

او از آخوندهای منتقد به انتخابات سال ۱۳۸۸ به شمار می‌رفت که در بیانیه‌ای از معترضان به نتیجه آن پشتیبانی کرده بود.

آخوند طاهری در نامه سرگشاده‌ای که در سال ۱۳۸۱ نوشته بود از وضع حاکم انتقاد کرده و آن را «مصیبت عظمای» دین‌گریزی، بیکاری، تورم، ناکارآمدی مدیریتی و موارد دیگر دانسته بود.

آقای طاهری در آن هنگام نوشته بود:
«عدم چاره‌اندیشی كارآمد تبعات وجیع و فجیعی دارد كه همچون سیل بنیان برانداز پشت سد ایستاده و هرلحظه كیان كشور و حیات ملت را تهدید می‌كند».

وی در بخش دیگری از نامه‌اش با انتقاد از بهره برداری ابزاری از باورها و دین و نیز با اشاره به تندروها، آنها را «رجاله‌ها و فاشیست‌هایی که معجونی از جهل و جنونند و بندنافشان به مراکز ثقل قدرت متصل است و مطلق العنان و افسار گسیخته‌اند و نه ملوم معاقب قضا هستند و نه محکوم معاتب قانون» نامیده بود. این نامه ی تند با واکنش آخوند خامنه‌ای روبرو شد ...

نامه ی آقای طاهری با پشتیبانی نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس روبرو شده بود. او از آخوندهای حامی اصلاح‌طلبان به شمار می‌رفت و از آخوند منتظری به هنگام بازداشت خانگی او و میرحسین موسوی در دوره ی انتخابات سال ۱۳۸۸ پشتیبانی کرده بود.

جلال‌الدین طاهری پس از اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد و بالا گرفتن اعتراضات در ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود:
«همصدا با اکثریت مردمِ رای باخته، این انتخابات را مخدوش و آن را باطل و تصدی مجدد رئیس دولت را برای دور بعد نامشروع و غاصبانه می‌دانم».

او در بیانیه خود با پشتیبانی دوباره از میرحسین موسوی نوشته بود:
«آیا این از مصادیق عدالت است که سید شریف و مظلومی چون میرحسین موسوی که در سخت‌ترین دوران‌های این کشور مسئولیت اداره دولت را با وجود جنگ هشت ساله و محاصره اقتصادی و گروه‌های محارب و تثبیت انقلاب با موفقیت تمام طی نمود، اکنون عامل استکبار، اغتشاشگر و مستوجب کیفر باشد و باید حقوقش پایمال گردد؟»

او در مورد انتخابات نامه‌هایی هم نوشت که یکی از آن‌ها به اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس وقت مجلس خبرگان بود. این نامه پس از واپسین سخنرانی هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران منتشر شد.

امام جمعه پیشین اصفهان در پایانِ نامه خود آورده بود:
«این روزها متعاقب انتخابات، سیل دستگیری‌ها و تضییقات و رفتارهای خشونت بار ذهن هر انسان آزاده‌ای را متألم و مشغول نموده است. از حضرتعالی و همه نخبگان انتظار می‌رود برای پایان دادن به این فاجعه تدبیری اندیشیده و قبل از آن كه دامنه آن حیثیت نظام و روحانیت را مورد هجمه بیشتر قرار دهد، نسبت به مهار آن اقدام گردد».

او در نقد بازداشت خانگی آخوند منتظری نیز نامه‌ای نوشته بود که فرزند آخوند منتظری پیشتر در گفت‌وگو با برنامه دیدگاه‌های رادیو فردا آن را «نامه کوبنده و آگاه‌کننده‌» نامیده بود.

او طی چند سال گذشته بیمار بود. رسانه‌های درون ایران، دلیل مرگ او را «مشکلات ریوی» عنوان کرده‌اند.

۱۲ خرداد ماه ۱۳۹۲

برگرفته از «رادیو فردا»

این نوشتار از سوی اینجانب ویرایش و پارسی نویسی شده است. بخشی از آن را  پیراسته و عنوان نیز از آنِ من است.     ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!