«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۳۹۶ آبان ۲۲, دوشنبه

آب در شراب آمیختن بسود مردم سوریه و یکپارچگی آن کشور نیست! ـ بازانتشار

به گزارش زیر درباره ی گفتگوهای پیرامون چالش های سوریه در شهر آستانه (قزاقستان) اندکی باریک شوید! برخلاف خواست روسیه، موضعگیری رژیم اسلام پیشگان فرمانروا بر ایران درباره نابایستگی شرکت «یانکی» ها در نشست آستانه (قزاقستان) با همه ی خریتی که تاکنون بخرج داده اند، درست و منطقی است. هیچگونه شَوَند منطقی در این باره که «یانکی»ها یا دیگر کشورهای همدست امپریالیست شان چون انگلیس و فرانسه در چنین گفتگوهایی شرکت داشته باشند، نیست. این ها همراه با مزدوران و نوکران شان چون عربستان و ترکیه، بازندگان جنگی هستند که خود سالیانی چند در پیشبرد آن با پشتیبانی از اهریمنی ترین نیروهای به کالبد اسلامی دروغین درآمده چون «داعش» و برخی دیگر از گروهک های مزدور به زیان مردم سوریه و تکه تکه نمودن آن کشور باستانی دست داشته اند. در اینجا سخن بر سر شرایطی چون پایان «جنگ دوم جهانی» در میان نیست که کشورهای پیروز به سرکردگی «اتحاد جمهوری های شوروی سوسیالیستی» با رژیم شکست خورده ی آلمان برای دستینه نمودن پیمان نامه ی شکست آن رژیم و پیامدهایی که می بایستی به آن تن می دادند، دور یک میز نشستند. سخن بر سر چنگ اندازی امپریالیست های «یانکی» از آنسوی اقیانوس در کشوری دیگر است که شکست نسبی ولی بسیار برجسته ای برای آن ها، همدستان و مزدوران شان رقم زده است. شرکت نمایندگان رژیم ترکیه در این گفتگوها با بدیده گرفتن دگرگونی رفتار نااستوار و دودوزه بازی های شان نیز مشروط به همکاری درست و پر و پیمان آن هاست.

بنیاد چنین گفتگوهایی، چنانچه قرار باشد به فرجامی نیک برای سوریه و مردم ستمدیده ی آن کشور بینجامد، باید تنها و تنها زمینه سازی و پیشبرد گفتگو میان نیروهای سوری همداستان و ناهمداستان با رژیم کنونی سوریه را دربرگیرد و بس. گفتگوهایی که به باور من، کناره گیری یا برکناری بشار اسد و برچیدن فرمانروایی بر بنیاد خانوادگی و پادشاهی زیر برنامی دیگر و پذیرش حقوق خلق های آن کشور و بگونه ای روشن و آشکار کردها در چارچوب خودمختاری اداری و فرهنگی نیز بخشی ناگسستنی از آن خواهد بود و چنانچه فرجام درستی نیابد، چون خاری درگلو بر جای مانده و بهانه ای برای آشوب های درونی و چنگ اندازی های آینده ی نیروهای امپریالیستی خواهد شد.

پافشاری روسیه درباره ی شرکت «یانکی» ها در گفتگوهای آستانه بویژه آنگونه که در گزارش زیر از زبان «سخنگوی کرملین» در میان نهاده شده، این گمانه را بیش از پیش نیرو می بخشد که بده بستان ها و کشمکش های آن کشور با «یانکی» ها در چارچوب پیمانِ از چندی پیشِ بسته و پنهان نگاه داشته از دید دیگران میان دو کشور که جُستارهای گوناگونی از چالش اکرایین تا پیشروی «ناتو» و ساز و برگ آشکار جنگی یافتن آن نیروها پیرامون روسیه را دربرمی گیرد، همچنان پی گرفته می شود و با چالش های درون و پیرامون سوریه که از سویه هایی از برجستگی آنچنانی برای روسیه، در سنجش با نمونه هایی از جُستارهای یادشده در بالا برخوردار نیست، می آمیزد؛ به زبانزدی گوش آشنا برای مردم باخترزمین:
آب با شراب آمیختن! در اینجا به آن بیش تر نمی پردازم؛ ولی تا آنجا که در توان هست، باید جلوی چنین سیاست بازی هایی را گرفت؛ بازی های تبهکارانه ای که سرنوشت مردم سوریه، کردها و دیگر کشورهای پیرامون را به بده بستان های جداگانه و پنهانی گره می زند.*

ب. الف. بزرگمهر چهارم بهمن ماه ۱۳۹۵

http://www.behzadbozorgmehr.com/2017/01/blog-post_24.html

* آماج سخنم این نیست که چنانچه به هر شَوَندی، روسیه و ترکیه خواهان بودن «یانکی» ها در آن گفتگوها باشند از گفتگوها کناره گرفت. کناره گیری از چنان گفتگوهایی می تواند در شرایط بسیار ویژه ای سودمند باشد؛ ولی آماج پشتیبانی از مردم سوریه و یکپارچگی آن کشور که در آن، هوده ی خودمختاری اداری ـ فرهنگی خلق ها در نخستین گام، برسمیت شناخته شود، خواهان نرمش سیاسی و شکیبایی بایسته به اندازه ای است که چنانچه «یانکی» ها نیز پای در آن همایش نهادند، جایگاه خود را به عنوان بازندگان، نیک بشناسند و به اندازه ی توان و هنر سیاسی، جلوی دودوزه بازی ها گرفته شود. روشن است که همه ی این ها بستگی باریکی به اندازه ی راستگویی و درستکاری نمایندگان رژیم دزدان اسلام پیشه ی ایران نیز دارد که بخودی خود، وضعیت خنده داری را پدید آورده است:
دزدی که شاید ناخواسته از موضعی درست و منطقی به جُستار می نگرد و خود، یکی از دودوزه بازان نیست! گرچه، بزبان مارگزیده ی خودشان: «الله اعلم!»   

***

«ایران و روسیه» و «توافقات» در آستانه مذاکرات سوریه در قزاقستان

مذاکرات بر سر بحران سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان، از روز دوشنبه آغاز می‌شود. تا کنون گزارش‌های منتشرشده نشان‌دهنده وجود اختلاف‌هایی در مورد حضور آمریکا، میان مسکو و تهران و توافقاتی بر سر حضور گروه‌های مخالف بشار اسد، است.

رسانه‌های دولتی روسیه اخیرا، از سخنگوی کرملین در گفت‌وگویی با شبکه روسی‌زبان بی‌بی‌سی نقل کرده‌اند که اصرار ایران برای اینکه ایالات متحده در مذاکرات آستانه در مورد بحران سوریه شرکت کند وضعیت را «پیچیده می‌کند».

همزمان، خبرگزاری ایرنا می‌گوید هیئت‌های سه کشور ایران، ترکیه و روسیه، روز یک‌شنبه توافق کرده‌اند «نمایندگان گروه‌های مسلح مخالف اسد در مذاکرات آستانه حاضر شوند» و «گروه‌های مخالف سیاسی غیرمسلح نیز در نشست آینده» شرکت کنند.

«موضع ایران شرایط را پیچیده می‌کند»

دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روسیه، در ۲۰ ژانویه گفت‌وگویی با شبکه روسی‌زبان بی‌بی‌سی انجام داده بود و در آن به موضوع اتهام‌های مربوط به حملات سایبری به کارزار انتخاباتی آمریکا و برخی دیگر مسائل واکنش نشان داده‌است. اما آنچه مربوط به ایران می‌شود، در شبکه‌های دولتی روسیه بازتاب پیدا کرده‌است.

خبرگزاری دولتی اسپوتنیک، ریانووستی و شبکه تلویزیونی دولتی «راشا تودی»، هر دو از این سخنگوی دولتی نقل کرده‌اند که او در بخشی از مصاحبه خود گفته‌است بین تهران و مسکو بر سر حضور آمریکا در مذاکرات سوریه، «اختلاف نظر» وجود دارد.

خبرگزاری روسی‌زبان ریانووستی و شبکه راشا تودی به نقل از پسکوف می‌گویند «ما قطعا از حضور آمریکا استقبال می‌کنیم. وضعیت خیلی پیچیده‌است. ایران؛ یکی از بازیگران اصلی در موضوع سوریه است و ایرانی‌ها مایل [به حضور آمریکا] نیستند. در نتیجه این جریان، موضوعی بسیار پیچیده در یک بازی بسیاری محتاطانه است».

خبرگزاری انگلیسی‌زبان اسپوتنیک نیز به نقل از پسکوف آورده است که حل بحران سوریه، بدون حضور آمریکا ممکن نیست و مسکو مایل به همکاری با ایالات متحده است: «این موضوع احتمالا، دلیل برخی از اختلاف‌نظرها بین مسکو و تهران است».

در پایان دی‌ماه مقام‌های جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با حضور آمریکا در مذاکرات سوریه اعلام کرده بودند. از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه، که گفته بود مخالف حضور آمریکا در نشست آستانه هستیم و دعوتی از آنها نکرده‌ایم».

سفیر آمریکا به مذاکرات می‌رود

با وجود «اختلافات» بر سر حضور آمریکا وزارت خارجه آن کشور از حضور سفیر خود در قزاقستان، در مذاکرات خبر داده‌است. البته وزارت خارجه ایالات متحده گفته بود به دلیل تحلیف و جابه‌جایی قدرت در کاخ سفید، نماینده‌ای از واشینگتن به مذاکرات اعزام نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفته است «قزاقستان به عنوان میزبان از برخی از کشورها و نهادهای بین‌المللی برای حضور در افتتاحیه این نشست دعوت کرده و در همین چارچوب از سفیر آمریکا نیز دعوت کرده که در افتتاحیه اجلاس آستانه حضور پیدا کند».

«بر پایه آتش‌بس مورد توافق در سوریه»

روزنامه آمریکایی وال‌استریت جورنال در گزارشی در روز ۲۲ ژانویه گفته است مذاکرات آستانه، نشان خواهد داد آیا روسیه و ترکیه، که از دو جبهه مخالف در جنگ داخلی سوریه حمایت کرده‌اند، قادر به همکاری با یکدیگر و دستیابی به یک موفقیت بزرگ خواهند بود یا نه.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفته مذاکرات آستانه قرار است «بر پایه آتش‌بسی» که اخیرا با همکاری مسکو و آنکارا شکل گرفته، بنا شود. مهمت شمشک، معاون نخست‌وزیر ترکیه، نیز اول بهمن ماه گفته بود کشورش «بیش از این نمی‌تواند اصراری برای حل بحران، بدون بشار اسد، داشته باشد. چنین چیزی واقع‌بینانه نیست».

در کنار این‌ها، روزنامه جام‌جم به نقل از جلیل رحیمی، رئیس کمیته بین‌المللی کمیسیون حقوقی مجلس ایران، گفته است «به نظر می‌رسد عزم بر این است که ایران و عربستان از معادلات مربوط به سوریه کنار گذاشته شوند و از سوی دیگر نقش ترکیه در معادلات پررنگ‌تر شود».

این گفته‌ها از سوی مقام‌های دولتی ایران تائید نشده‌است و آن‌ها همچنان بر ادامه همکاری‌ها با روسیه در میدان سوریه تاکید دارند. خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است «ایران، روسیه و ترکیه سه کشور مبتکر آتس‌بس سوریه و همچنین برگزاری مذاکرات آستانه هستند».

هیئت‌های طرف مذاکرات در آستانه در حال حاضر در قزاقستان به سر می‌برند. وزارت خارجه قزاقستان تائید کرده‌است که هیئت‌های ایران، روسیه، ترکیه، نماینده استفان دی‌میستورا و هیئت مخالفان همگی در آستانه هستند.

برگرفته از تارنگاشت وابسته به وزارت امور خارجی یانکی ها: «رادیو فردا»   چهارم بهمن ماه ۱۳۹۵

بختی برای ویرایش این گزارش نداشتم.   ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!