«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۲ آذر ۲۹, چهارشنبه

بنابراین، زنده باد چاقو و بشرط آن! ـ بازپخشش

حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی سیزدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران در مراسم تحلیف که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی حاضر در این مراسم، اظهار کرد:
طلوع انقلاب اسلامی در ایران فصل نوینی از آزادی مشارکت سیاسی و مردم‌سالاری [به شرط چاقو] را در تاریخ کشور به ثبت رساند و قانون اساسی به عنوان میثاق ملی همه نهادهای حاکمیتی را محصول اراده و رای مردم دانسته [و خودِ مردم را گروگان حاکمیت نهاده] است و امروز بار دیگر [با رای های پوج مردم] این موضوع تحقق یافته است. اراده مردم به تحقق عدالت، پیشرفت، آزادی [در چارچوب نظام مقدس اسلام پیشگی] است [و جز این با داغ و درفش و کهریزک و اینا سر و کار خواهند داشت].

وی افزود: ملت ایران به واسطه انقلاب اسلامی زنجیر زورگویان را پاره کرد و بر سرنوشت خود [به شرط چاقو] حاکم شد و ثابت کرد که مردم‌سالاری دینی می‌تواند نوع جدیدی از حکومت [به شرط چاقو] باشد.

رییسی یادآور شد: دولت جمهوری اسلامی امروز در جایگاهی ایستاده که قرن‌ها سابقه تاریخی از ملت ایران را پشت خود دارد. در طلیعه قرن جدید و آغاز گام دوم انقلاب بسیار مفتخرم که به حفاظت از این میراث بزرگ [که همانا پیگیری کار تازیان عربستان در دله دزدی و بگیر و ببند و آدمکشی و کتاب سوزان و چنگ اندازی به ناموس ایرانیان است،] انتخاب شدم.

رییس جمهوری تاکید کرد: جلوه‌ای رشک برانگیز از مردم‌سالاری دینی را ملت ایران [با آرای بیمانند پوچ خود] در جریان این انتخابات به رغم تبلیغات سهمگین دشمن و انتشار ویروس کرونا پدید آورد.

وی با بیان اینکه پیام رای مردم تحول خواهی و عدالت خواهی بود، اظهار کرد: ایستادگی در برابر قدرت‌های بزرگ در عین تعامل سازنده [یا همانا «نرمش قهرمانانه»] با جهان و حفظ استقلال [از گزندِ عوام النّاس اغتشاشگر] از جمله خواسته‌های مردم [یا همانا کلان سوداگران و بازرگانان] و در کنار آن تشکیل دولتی فسادگریز [که هرچه بیش تر می گریزد، فساد بیش تری می یابد]، مدافع حقوق انسانها [به شرط چاقو] در عالم، علمِ‌ [آسمانی ـ ریسمانی] طلب، عدالت‌جو [در گنداب پدید آمده]، برنامه محور [بی هیچ سازمانی درخور در این زمینه] را خواستار بودند.

دولت مردمی، دولت وفاق ملی [به شیوه ی همه با همِ «امام راحل»] است. در دولت مردمی، جناح‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های قومی و نژادی رنگ می‌بازد و همه برای خدمت به نظام دور هم [کنار سفره ی رنگینی فراهم آمده از درآمدهای بدست آمده از فروش نفت و گاز و ممه و ننه] جمع می‌شوند.

رییسی با تاکید بر اینکه ما مدافع واقعی حقوق بشر [به شرط چاقو]  در هر کجای دنیا هستیم، گفت: جوانان عزیز در این مرز و بوم از ما می‌خواهند که صدای ولی نعمتان و مستضعفین باشیم و از آزادی‌های آنان [به شرط چاقو] حراست کنیم و وضعیت سفره‌های آنان بهبود یابد و نشاط و شور اجتماعی [به شرط چاقو] در جامعه ایجاد شود. دولت در این مسیر خستگی‌ناپذیر پیش خواهد رفت.

رییس جمهوری گفت: من امروز خادم همه جمهور و همه مردم ایران هستم. امروز نوبت ماست که ادای امانت کنیم. دولت مردمی دولت وفاق ملی است. در دولت مردمی جناح‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های قومی و نژادی رنگ می‌بازد و همه برای خدمت به نظام دور هم جمع می‌شوند.

وی ادامه داد: امروز از همه اقوام و مذاهب و نژادها و اقشار و دانشجویان و پیر و جوان می‌خواهم که دولت مردمی را دولت خود بدانند. همه بیاییم تا دست در دست هم به پاخیزیم و آرمان ایران قوی را محقق کنیم.

رییسی با اشاره به مدیریت اقتصادی و توجه به تغییرات اقلیمی و توجه به وضعیت معیشتی مردم ، اظهار کرد: وعده‌های دولت مردمی وعده‌های صادق است. امیدوارم به فضل خدا ایرانی موفق‌تر و قوی‌تر بسازیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه از مردم و نمانیدگان مجلس می‌خواهیم به عنوان مصلحان دولت عمل کنند، گفت: این دو باید هرجا که نقدی یا پیشنهادی داشتند برای پیشبرد امور در اختیار بگذارند. ما به حضور مردم در صحنه و همراهی قوای سه‌گانه و نیروهای مسلح سرافراز نیاز داریم. به دلیل شرایط خاص امروز نیازمند همکاری و همراهی بیشتری میان مجلس و دولت هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: من دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان دراز می‌کنم و دست آنان را به گرمی می‌فشارم. برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح آمیز است و نظام جمهوری اسلامی بنا بر فتوای رهبر معظم خود سلاح اتمی را حرام می‌داند و در دکترین دفاعی ایران این سلاح جایی ندارد. [البته برای روشنگری بیش تر و زدودن هر گونه ناروشنی یا سایه روشنی در این زمینه، سخنان برادر ارجمندمان: جناب آقای حسن فریدون که همین چند روز پیش از دهان مبارک شان در رفت و گفت: ꞌاسرار را اسرائیلی ها از کشور خارج کردند و پیش ترامپ بردند و ترامپ هم از توافق خارج شدꞌ (برگرفته از «زیتون»  ۱۱ امرداد ماه ۱۴۰۰) نادرست و سفسطه بازی است؛ با فتوای رهبر معظم، چه اسراری؟! حال چرا این برادر، درست یکی دو روز مانده به رفتنش، چنین سخنان ناروایی را بر زبان راند، باید از خودش بپرسید. خدای متعال که بر همه چیز آگاه است و از دل مردم خبر دارد.]

رییسی با تاکید بر اینکه تحریم‌ها باعث نمی‌شود که ملت ایران از حقوق هسته‌ای خود دست بکشد، تصریح کرد: تحریم‌ها علیه ملت ایران باید لغو گردد و از هر طرح دیپلماتیک که باعث انجام این امر شود استقبال می‌کند. [ما چنانچه لازم باشد با طرحی چون پپیشنهاد رییس جمهور پیشین آمریکا که توافق را به خوراندن ویسکی با ژامپون خوک به رهبر معظم بدست ناپاک خویش مشروط نموده بود، موافقیم و این را مزید بر توافق های به انجام رسیده و کم و بیش پایان یافته در گفتگوهای کنونی وین با دولت زهدان اجاره ای حسن فریدون می گوییم. همینجا نیز گوشزد می کنیم که زیاده خواهی های شان که چون لبه ی کند چاقو بر گلویمان فشار می آورد را با گروگان گرفتن میلیون ها عوام النّاس این مرز و بوم و فرو کردن بار هم بیش تر لبه ی تیز چاقو در گلوی شان جبران خواهیم کرد.]

ایجاد شفافیت حداکثری در اقتصاد، خشکاندن ریشه‌های فساد و رانت‌خواری، مقاوم‌سازی اقتصاد در مقابل تکانه‌ها، مهار تورم و گرانی، تقویت ارزش پول ملی، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور، حمایت از تولید ملی، تلاش برای خودکفایی در تأمین نیازهای اساسی مردم، پیشرفت فناورانه و دانش‌بنیان، مدیریت همه منابع و معادن و نفت و گاز کشور و توجه به تغییرات اقلیمی و صیانت از محیط زیست، همه این‌ها را با قدرت دنبال خواهیم کردرییس جمهوری با تاکید بر اینکه ما خود را مکلف به آرمانهای انقلاب اسلامی می‌دانیم، گفت: ایجاد شفافیت حداکثری در اقتصاد، خشکاندن ریشه‌های فساد و رانت‌خواری، مقاوم‌سازی اقتصاد در مقابل تکانه‌ها، مهار تورم و گرانی، تقویت ارزش پول ملی، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور، حمایت از تولید ملی، تلاش برای خودکفایی در تأمین نیازهای اساسی مردم، پیشرفت فناورانه و دانش‌بنیان، مدیریت همه منابع و معادن و نفت و گاز کشور و توجه به تغییرات اقلیمی و صیانت از محیط زیست، همه این‌ها را با قدرت دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: به فضل الهی آینده‌ای درخشان و در شأن ملت و نیز ایرانی قوی‌تر از گذشته را در دسترس می‌بینیم. دولت مردمی دولت مدیرانی خواهد بود و اهتمام اصلی آنها بسیج توانمندی‌های آشکار و نهفته ملت به‌ویژه جوانان است تا آنان را به میدان کار و تلاش سازنده بیاموزند.

رییسی یادآور شد: اما لازمۀ تحول، نقدپذیری و تکریم نخبگان و صاحب‌نظران است. معتقدم که موفقیت ملت ایران فراتر از تدبیر دقیق و تلاش خستگی‌ناپذیر هریک از قوا یا نهادها، نیازمند همکاری ملی و خِرَد جمعی است که تجلّی آن، در تعامل دولت با سایر قوا و همچنین تعامل وثیق با نخبگان و فرهیختگان خواهد بود.

وی با اشاره‌ای به رویکردهای دولت خود در حوزه سیاست خارجی، تصریح کرد: در دولت مردمی، همه مؤلفه‌های قدرت ملی کشور تقویت خواهد شد و از همه ابزارهای قدرت ملی از جمله دیپلماسی و تعامل هوشمند با جهان، استفاده می‌کنیم تا منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران را تأمین نماییم.

لازمۀ تحول، نقدپذیری و تکریم نخبگان و صاحب‌نظران است. رییس جمهوری با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، امنیت‌ساز است، اظهار کرد: ظرفیت‌های منطقه‌ای ایران، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و صرفاً برای مقابله با تهدید قدرت‌های سلطه‌گر و ظالم، به کار گرفته می‌شود. بحران‌های منطقه، باید از طریق گفت‌وگوهای واقعی درون‌منطقه‌ای و بر اساس تأمین حقوق ملت‌ها، حل‌وفصل شود.

وی با تاکید بر اینکه دخالت دولت‌های بیگانه در منطقه مشکلی را حل نمی‌کند بلکه خود مشکل‌ساز است، گفت: سیاست فشار و تحریم، موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه، نخواهد شد. [ملت ایران اگر نتواند نفت و گاز و اینا خرید و فروش کند و به داد و ستد بپردازد، ناچار به خرید و فروش قاچاق هر چه بیش تری است و همانگونه که در این سال ها دیده اند و بر آن آگاهند، تحریم ها کم ترین اثری بر این مردم مقاوم، نظام مردمسالاری و دولت مردمی نداشته و در آینده نیز آنشاء الله نخواهد داشت.]

رییس‌جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند، ادامه داد: مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی خود را، ارتقاء روابط با کشورهای همسایه‌ی خود می‌دانیم و خواهان عزت و اعتلای آنها هستیم. دیپلماسی، باید ارتباط ملت‌های منطقه را بیشتر و اشتراکات آنها را در حوزه اقتصاد، فرهنگ، علم و ورزش تقویت نماید.

رییسی تصریح کرد: جهان، در حال دگرگونی است و تأمین منافع ملت‌ها، منوط به درک جهان جدید و تعامل راهبردی با قدرت‌های نوظهور است و سیاست خارجی موفق، سیاست خارجی متوازن است. [همانگونه که در سراسر عرایض بنده گواه بودید، جز یک جا که آنهم از دولت های بیگانه سرچشمه می گیرد از واژه های نامأنوس و ناخوشایندی چون: مشکل، دشواری و حتا چالش سخن به میان نیاورده ایم. دلیل آن هم روشن است؛ چون از همان آغاز طلوع انقلاب اسلامی در این ولایت آسمانی ـ ریسمانی با زدودن صورت مسأله، مشکل را در نطفه خفه کرده ایم؛ ما برخلاف ادعاهای چپ ها که در رابطه ی علّت و معلول، علّت را مهم تر می دانند، در کردار نشان دادیم که با حذف معلول، علّت نیز بخودی خود ناپدید می شود و همه این ها نیز بلطف چاقو. ما پیروان صادق اسلام ناب محمدی هستیم که تا هنگامیکه از کاربرد چاقو و شمشیر  و سایر ابزار آلات قتاّله ناتوان بود و نمی توانست به کاروان ها شبیخون بزند، شمار پیروانش به صد نفر نیز نمی رسید و آنگاه که به چنین ابزاری ساز و برگ یافت، گسترشی پرشتاب را پشت سر نهاد و جهانی شد. بنابراین، زنده باد چاقو  و بشرط آن! درست به همین دلیل نیز ناگزیریم با اربابان قدرت جهان با نرمش سخن بگوییم؛ خاضعانه در رکاب شان راه برویم و دستورات شان را موبمو به انجام برسانیم.]

وی در پایان تأکید کرد: با توجه به تاکید رهبری معظم انقلاب بر تشکیل هرچه زودتر کابینه، افراد مورد نظر را پیش از موعد مقرر به مجلس معرفی خواهیم کرد.

برگرفته از «ایسنا»  ۱۴ امرداد ماه ۱۴۰۰

دانسته از پیرایش بخش هایی از این گزارش که پیگیری پرچانگی های گوش آزار همیشگی است، خودداری ورزیده ام. برنام و افزوده های درون [ ] نیز از آنِ من است.  ب. الف. بزرگمهر

https://www.behzadbozorgmehr.com/2021/08/blog-post_6.html

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!