پول و سرمایه و مال و منال و اینا تا دل تان بخواهد، فت و فراوان در دست و بال گروهبندی های خرموش اسلام پیشه ی فرمانروا بر میهن مان هست و فت و فراوان نیز اینجا و آنجا ریخت و پاش می شود بگونه ای که «شیخ زیگزاگی» در آفریکا نیز از آن بی بهره نمی ماند؛ به توده های مردم ایران که می رسد، دیگر پولی در دست نمی ماند؛ افزون بر آنکه هر آنچه در بازار درونی نیز باید به بهای راستین خود پحش شود، راهی بازارهای جهانی می شود تا شماری خرموش و خرموش زاده در ناز و نعمت جان ننه شان خدادادی زیست ننگین خود را پی گیرند.
ب. الف. بزرگمهر ۲۰ اسپند ماه ۱۴۰۲
***
تجارت ۵۰ میلیارد دلاری ایران و کشورهای همسایه در ۱۰ ماه
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از تجارت غیر نفتی ۵۰ میلیارد دلاری ایران و ۱۵ کشور همسایه در ۱۰ ماهه امسال خبر داد که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱.۸ درصدی همراه بوده است.
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران سید روح اله لطیفی ،
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص تجارت غیر نفتی
ایران با ۱۵ کشور همسایه اظهار داشت : از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، ۷۹ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۳۶۰ تن کالا به
ارزش ۴۹ میلیارد و ۸۳۱ میلیون و ۸۷۱ هزار دلار بین ایران و کشورهای همسایه ایران تبادل شد که سهم صادرات ایران
به این کشورها ۶۰ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۶۴۲ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون و ۴۸۳ هزار دلار و سهم واردات ایران از کشورهای همسایه، ۱۹ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۷۱۷ تن به ارزش ۲۶ میلیارد و ۶۸۱ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۴۶۵ دلار بوده است .
وی افزود: ۵۳.۴ درصد وزن و ۵۷.۲ درصد ارزش صادرات ۱۰ ماهه کشور به مقصد ۱۵ کشور همسایه ایران بوده است.
مدیر کل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران به همسایگان گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۷۴۴ تن محصولات دامی ، شیلاتی ، زراعی، کشاورزی و غذایی به ارزش سه میلیارد و ۹۰۹ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۷۰۸ دلار به کشورهای همسایه ایران صادر شده که شامل ۹۱ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کشور به دنیا بوده است و یا به عبارتی دیگر مقصد اصلی صادرات این نوع محصولات، کشورهای همسایه بودند .
لطیفی در خصوص میزان صادرات ۱۰ ماهه به همسایگان توضیح داد: عراق با خرید ۷.۲ میلیارد دلار، امارات با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۳.۵ میلیارد دلار ، پاکستان با ۱.۷ میلیارد دلار و افغانستان با ۱.۵ میلیارد دلار ، پنج مقصد نخست صادرات کشورمان در بین همسایگان بودند .
وی افزود: عمان با خرید ۹۱۶ میلیون دلار ، روسیه با ۷۶۰ میلیون دلار ، آذربایجان با ۴۹۹.۵ میلیون دلار ، ترکمنستان با ۳۶۸ میلیون دلار ، ارمنستان با ۳۳۳ میلیون دلار ، قزاقستان با ۱۶۳.۵ میلیون دلار ، کویت با ۱۴۶ میلیون دلار ، قطر با ۹۰ میلیون دلار ، بحرین با ۸.۳ میلیون دلار و عربستان با ۳۶۱ هزار دلار مقاصد ششم تا پانزدهم صادرات ایران به کشورهای همسایه بودند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص میزان واردات از کشورهای همسایه گفت: در ۱۰ ماهه امسال ، امارات با فروش ۱۷ میلیارد دلار ، ترکیه با ۶ میلیارد دلار ، روسیه با ۱.۵ میلیارد دلار ، عمان با ۷۷۸ میلیون دلار و پاکستان با ۵۲۷ میلیون دلار ، پنج کشور نخست در بین همسایگان برای فروش کالاهای مورد نیاز ایران بودند.
وی افزود : عراق با فروش ۵۰۲ میلیون دلار، قطر با ۹۰ میلیون دلار ، قزاقستان با ۵۶.۳ میلیون دلار ، آذربایجان با ۳۹.۶ میلیون دلار، ارمنستان با ۳۹.۵ میلیون دلار، ترکمنستان با ۳۴.۳ میلیون دلار ، افغانستان با ۳۲.۸ میلیون دلار ، کویت با ۸.۷ میلیون دلار و بحرین با ۱.۲ میلیون دلار در رتبه های ششم تا چهاردهم فروش کالا به ایران در بین ۱۵ کشور همسایه از ابتدای سال تا کنون بودند(عربستان بدون فروش کالا به ایران در این مدت.
برگرفته از «چوب دو سر گُه» ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر