نمی دانم چرا از میان همه ی خرت و پرت های گزارش زیر، تنها نام کِشتی ها چشمم را گرفت! با خود می گویم:
بیگمان پشت هر کدام از آن نام ها خرموش یا گروهی از خرموش های اسلام پیشه با ریش و پشم فراوان خوابیده است؛ این ها چرا باید غم مردم ایران را داشته باشند؟ کار و بارشان بزبان کژده گزیده ی خودشان: بحمدلله بر سر فروش یک گاو و دو گاو نیست؛۱ «جامعه جهانی» آنچنان در هم تنیده و پیچیده شده که چون یک نمونه در همین گزارش، آنچه از آنِ «کَثی (کَتی؟) هاروستِ» بگمانم انگلیسی است از راه آن «نیم کُره» ی همچنان در چنگ «یانکی» ها به خرموشی پُرپشم و پیله گره خورده که در کنار خرموش های کله گنده تر و زورمندترِ چنبره زده بر جهان، پول پارو می کند و بریش مردم ایران می خندد؛ حال تو هر روز به خیابان بیا و فریاد برآور: «تنها کف خیابون بدست میاد حق مون»۲ آیا «کثی هاروست» و «لونا» و «سیلیا» و «ایلزا» و اینا به تخم شان می گیرند؟ نه والله! با خود می گویند:
بگذار هر اندازه که بخواهند، فریاد بکشند؛ مالِ ما از آنِ ما و مالِ آن ها از آنِ خودشان!
«دهکده جهانی»۳ که نوید آن را می دادند، همین است دیگر؛ همه چیز در هم تنیده و تو در تو می شود؛ جز دارایی های بالانشین های دهکده که همچنان اهرم های «اختساد بالادستی» جهان را در چنگ خود دارند با پایین نشین ها که روز بروز تنگدست تر شده، برای یافتن تکه نانی موش جویده، در آشغالدانی «اختساد پایین دستی» می لولند و گاه بجان هم می افتند.
نابود باد امپریالیسم و گروهبندی امپریالیست ها بسرکردگی «یانکی» ها!
سرنگون باد گروهبندی های خرموش اسلام پیشه ی فرمانروا بر میهن مان در جنگی ساز و برگ یافته به جنگ ابزار!
برپا، پایدار و پیروز باد پیشانی یگانه ی خلق های ایران برهبری طبقه کارگر!
ننگ و نفرت بر همه ی رژیم هایی که به هر شوند سودجویانه و کوته بینانه از رژیم آدمکش دزدان اسلام پیشه ی ننگ ایران و ایرانی پشتیبانی می کنند!
ب. الف. بزرگمهر ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۳
پی نوشت:
۱ ـ «شخصی،
زن روستایی را دوست می داشت. روزی زن با او گفت:
اگر میخواهی كه تو جماع كنی و شوهرم در خانه گوش دارد، فردا گاوی فربه به دیه آور كه می فروشم. مردك روزی دیگر گاوی فربه بیاورد كه این گاو را به جماعی می فروشم. شوهر در خانه رفت و با زن بگفت.
زن گفت:
سهل است؛ تو بخر تا من به خانه ی همسایه روم و كس او را به عاریت بستانم و كار او بسازم و گاو ما را باشد. شوهر راضی شد. زن در خانه ی همسایه رفت و بیرون آمد و با وی در خانه نهفت و در خانه به شوهر سپرد.
مرد از شكاف در نگاه می كرد و آورد و برد ایشان می دید. برادرش بیامد و گفت:
مبادا كه این مرد به غلط رود.
شوهر گفت:
چندانكه احتیاط می كنم این مردك چنان درسپوخته است كه نه
از آن ما پیداست و نه از آن همسایه!»
جاودانه عُبید زاکانی
برگرفته از یادداشتِ «می ترسم که نه از آنِ ما برجای ماند و نه گاوی در کار!»
ب. الف. بزرگمهر ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۲
https://www.behzadbozorgmehr.com/2013/10/blog-post_4185.html
۲ ـ سخن بر سر اینکه کوشش در کف خیابان را کنار باید نهاد و بجای آن راه دیگری در پیش گرفت، نیست؛ ناساز با آن، باید چنان کوششی را بسته به توان جنبش در هر جا افزایش داده، ژرف تر نیز نمود ... سخن بر سر شیوه ها و چگونگی کاربست چنان پرخاش ها در هماوندی با راهکارهای دیگری است که چارچوب بسته و دلخواه خرموش های دزد فرمانروا را شکانده، سمت و سو و بارِ سیاسی باریک تری یابد.
برگرفته از یادداشتِ «بسان برف در آفتاب تابستان» ب. الف. بزرگمهر ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۳
https://www.behzadbozorgmehr.com/2024/06/blog-post_6.html
سخن بر سر آن است که «آنچه تا دیروز بسنده بود، امروز بسنده نیست ...»
۳ ـ اکنون دیگر، لیبرالیسم ایرانی و همه نوچه های داخلی و خارجی آن را که هنوز بگونه ای خنده دار از راه و روشی پشتیبانی می کنند که در پهنه جهانی شکست سختی خورده، باید همه جانبه برملا نمود و دروغ هایی را که در سالیان گذشته درباره «دهکده جهانی» و لزوم کنار آمدن با اربابان قدرت بارها و بارها نشخوار کرده اند، در پیشگاه توده های مردم به نمایش و داوری دوباره گذاشت. دغدغه و نگرانی عمده لیبرالیسم ایرانی هم اکنون و نیز در آینده سر و سامان دادن به مناسباتش با سرمایه امپریالیستی بوده و خواهد بود، نه حل دشواری های روزمره و کمرشکن اقتصادی ـ اجتماعی توده های کار و زحمت. باید پیروان این لیبرالیسم و دروغ و ریاکاری روشنفکران شکم سیر در خدمت سرمایه را که در کردار کاری بیش از اندوختن سرمایه ندارند، برملا نمود. لیبرالیسم ایرانی سرانجام ناچار خواهد شد صورتک اسلامی را از چهره بردارد. پوسته مذهبی، در روندی دردناک، رفته رفته کنار زده می شود و خواست های طبقاتی این نیروها که با خیانت به منافع ملی ایران و پشت کردن به کارگران و زحمتکشان، به سوی آشتی با امپریالیست ها گام برداشته و بر می دارند، بی پرده رخ می نمایاند.
برگرفته از نوشتارِ «درباره وظایف ما!» ب. الف. بزرگمهر ۳۰ دی ماه ۱۳۸۷
http://behzadbozorgmehr.blogspot.com/2009/03/blog-post_23.html
در شرایطی که در میهن ما «سنگ را بسته و سگ را گشاده اند»، "اقتصاددان" هایی که اندازه دانش شان در زمینه اقتصاد سیاسی تنها به «قانون عرضه و تقاضا» محدود می شود و این روزها برای اثبات ادعای پوچشان درباره برتری های "بازار آزاد"، "دهکده جهانی" و سامانه سرمایه داری، حتا خود را پشت نظرات کهنه و واپسگرایانه افلاتون درباره «عدالت اجتماعی»، پنهان می سازند، میداندار صحنه شده اند. به بهانه پیشبرد سیاست های امپریایستی زیر پوشش نولیبرالیسم، از «کوچک نمودن دولت» و «بخش دولتی اقتصاد» دم می زنند و شاید بسیاری از آنها حتا نمی دانند که هیاهوی «کوچک نمودن دولت» و «بخش دولتی اقتصاد»، تنها پرده دودی است برای بدست آوردن همه قدرت در حاکمیت سیاسی و بیرون راندن برجای مانده های خرده بورژوازی در آن که این یک نیز جز با در پیش گرفتن سیاست های هرج و مرج طلبانه و بی سر و سامان، چه در پهنه سیاسی و چه در پهنه اقتصادی، در کردار آب به آسیاب نیروهای امپریالیستی و همدستان نولیبرال آنها ریخته است.
برگرفته از نوشتارِ «نقش نولیبرالیسم در فروپاشی اقتصادی ـ اجتماعی ایران زمین» ب. الف. بزرگمهر ۱۵ اگوست ۲۰۰۸ در تارنگاشت «فرهنگ توسعه»
نسخه هایی از این نوشتار، برگرفته از تارنگاشت «فرهنگ
توسعه» که برای آنجا فرستاده بودم، خوشبختانه در دو پیوند زیر نیز دست یافتنی است:
«آفتاب»، ۲۹ شهریور ۱۳۸۷ و «ویستا» (تاریخ ؟)
بازپخشش:
https://www.behzadbozorgmehr.com/2011/05/blog-post_21.html
***
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در واکنش به حمله موشکی به اسرائیل
دولت ایالات متحده از گسترش تحریمها علیه نفت و پتروشیمی ایران در واکنش به حمله موشکی تهران به اسرائیل خبر داد.
وزارتهای خزانهداری و خارجه آمریکا فهرست این تحریمها را شامگاه جمعه ۲۰ مهرماه اعلام کردند.
به گزارش رویترز، تحریمهای جدید بخشهای کلیدی اقتصاد ایران را هدف قرار داده و هدف از آنها محروم کردن حکومت ایران از تامین مالی برنامههای هستهای و موشکی این کشور است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در بیانیهای اعلام کرد که ایالات متحده پیش از این به صراحت تاکید کرده بود حمله خطرناک موشکی ایران به اسرائیل با عواقب سختی روبهرو خواهد شد.
آقای سالیوان با بیان اینکه «این حمله تلآویو، پرجمعیتترین شهر اسرائیل، را هدف قرار داد و میتوانست صدها اگر نه هزاران انسان بیگناه را به قتل برساند» نوشت: خوشبختانه این حمله به مدد همکاری ارتش ایالات متحده با نیروهای دفاعی اسرائیل شکست خورد و بیاثر شد.
ایران شامگاه دهم مهرماه حدود ۲۰۰ موشک به سوی اسرائیل شلیک کرد و اسرائیل متعهد شده است که به آن حمله پاسخ خواهد داد.
این دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل بود و به گفته مقامهای جمهوری اسلامی در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه و حسن نصرالله در تهران و بیروت صورت گرفت.
حمله قبلی ایران به اسرائیل نیمهشب ۲۵ فروردین و در پاسخ به حمله به کنسولگری ایران در دمشق صورت گرفت.
بر اساس بیانیه مشاور امنیت ملی کاخ سفید، تحریمهای جدید از جمله شامل اقداماتی علیه «ناوگان ارواح» است که نفت ایران را به طور غیرقانونی به سوی خریداران در سراسر جهان حمل میکند.
جیک سالیوان در بیانیه خود تاکید کرده است که دولت جو بایدن «حتی یک تحریم علیه ایران را لغو نکرده و بیش از ۷۰۰ فرد و نهاد مرتبط با فعالیتهای بیثباتکننده ایران و حمایت از تروریسم در سراسر خاورمیانه و جهان وضع کرده است.»
همچنین به نوشته جیک سالیوان، تحریمهای جدید ایالات
متحده در هماهنگی با متحدان و شرکای واشینگتن وضع شده، و این کشورها نیز اقدامات
خود را برای پاسخ به ایران در روزهای آینده اعلام خواهند کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا و وزارت خارجه آمریکا فهرستهای کاملی از تحریمهای جدید خود علیه ایران را منتشر کردهاند.
تحریمهای وزارت خزانهداری:
وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای جدید را شامل ۱۶ شرکت و ۱۷ کشتی که در حمل
و نقل محصولات نفتی و پتروشیمی ایران مشارکت داشتهاند اعلام کرد.
ـ شرکت دریانوردی مَکس مستقر در امارات متحده عربی و سه کشتی تحت مدیریت این شرکت به نامهای کارناتیک، بندیگو و سلویا.
به نوشته وزرات خزانهداری این شرکت و کشتیهای زیرمجموعهاش تنها در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۲ انتقال نفت ایران از طریق کشتی به کشتی را انجام دادند؛ بیشتر این نفت بعدا به پالایشگاههای چین ارسال شد.
ـ کشتی لونا پرایم با نام قبلی سلین متعلق و تحت مدیریت شرکت کثی هاروست مستقر در کره جنوبی. این کشتی نیز نفت ایران را به چند پالایشگاه در جمهوری خلق چین منتقل کرده و همچنین انتقال کشتی به کشتی را با یک نفتکش ایران در نزدیکی سنگاپور انجام داد تا دهها هزار تن نفت خام سنگین ایران را حمل کند.
ـ شرکت کشتیرانی ایلزا، مستقر در لیبریا، در انتقال صدها هزار بشکه میعانات گازی از یک کشتی ایرانی و همچنین انتقال کشتی به کشتی در نزدیکی سنگاپور برای انتقال دهها هزار تن میعانات گازی پارس جنوبی مشارکت داشته است.
ـ شرکت بازرگانی فراوردههای نفتی جزیره داس، مستقر در امارات، به عنوان گیرنده اسناد محموله جعلی، میلیونها بشکه نفت خام ایران را به عنوان نفت امارات جا زده و همچنین فعالیتهای حمل و نقل برای چندین محموله نفت ایران با شرکت نفت چین زیر نام ایالات متحده هماهنگ کرده است و اثر شرکت ملی نفت ایران در این محمولهها را مخدوش کرده است.
ـ شرکت مدیریت و عملیات کشتیرانی «هری ویکتور» که کشتیهای گوودوین، انهانا و وِنیائو را مدیریت میکند چندین محموله پتروشیمی ایران را برای شرکت پتروشیمی تریلیانس ایران حمل کرده است.
تحریمهای وزارت خارجه آمریکا:
وزارت خارجه ایالات متحده نیز از تحریم شش شرکت و شش کشتی
فعال در تجارت نفت و پتروشیمی ایران خبر داد.
ـ شرکت مدیریت اینجن، مستقر در سورینام که در حمل و نقل نفت ایران به عنوان مدیر تجاری هورنت فعالیت میکند.
ـ شرکت استرانگ روتز پروایدر، مستقر در سورینام، که به عنوان مدیر تجاری برگ در حمل و نقل نفت ایران فعالیت میکند.
ـ شرکت گلیزینگ فیوچر، مستقر در سورینام، که در حمل و نقل نفت ایران به عنوان مدیر تجاری وُراس فعالیت میکند.
ـ شرکت هندی گابارو که به عنوان مدیر فنی هورنت در زمینه حمل و نقل نفت ایران فعالیت میکند.
ـ شرکت الیا سندیرین، مستقر در مالزی، اکه در حمل و نقل نفت ایران به عنوان مدیر تجاری شانای کویین فعالیت میکند.
ـ شرکت سیلیا آرمز، مستقر در چین، که در حمل و نقل نفت ایران به عنوان مدیر تجاری اکتانز فعالیت میکند.
ـ وزارت خارجه آمریکا همچنین شش کشتی هورنت، بِرگ ۱، وُراس، شانای کویین، کارول و اُکتانز را نیز مشمول تحریم قرار داده است.
برگرفته از تارنگاشت دروغپردازِ و بی هیچگونه مسوولیتِ اخلاقیِ وابسته به وزارت امور خارجی یانکی ها: «رادیو فردا» ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۳
بختی برای ویرایش این گزارش نداشتم. ب. الف. بزرگمهر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
از دریافت دیدگاه ها و انتقادهای شما خرسند خواهم شد.