«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۳ آبان ۱۱, جمعه

این بودجه در شفافیت از کون مبارک و میمون مقام معظم رهبری دستکمی ندارد

پزشکیان: ارائه بودجه به مجلس در زمان مقرر/ بودجه ۱۴۰۴ کاملا شفاف است

ـ در گذشته عملا ۲ بودجه داشتیم؛ یک بودجه که در صندوق نمی‌آمد و یک بودجه که دست شما بود اما این بودجه شفاف و درآمدها و هزینه‌های آن کاملا روشن است.

ـ چهارچوب و استانداردی تعریف شده است که براساس «کدینگ» می‌توانید به ردیف، استان و عنوان و ... دسترسی داشته باشید.

ـ در ارتباط با ثبات اقتصادی به ۲ موضوع بانکها و بورس توجه ویژه شده است؛ معمولا اگر دولت پول کم می‌آورد از بانک قرض می‌گرفت اما ما نه تنها قرض نمی‌گیریم بلکه ۲۰۰ همت برای کاهش بدهی بانکها درنظر گرفته ایم.

ـ سعی کردیم سرمایه برخی بانکها را افزایش دهیم و تا جایی که ممکن است تکالیف اضافه برای آنان تعریف نکنیم.

***

پزشکیان: مشاغل با درآمد کمتر از ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات می‌شوند

ـ در ارتباط با بورس، اوراق اضافه چاپ نخواهیم کرد.

ـ برای اینکه کسری نیاوریم از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم که مقداری ارز که معمولا وسط سال بعد از کسری و اعتراضات اجتماعی دریافت می‌شد، گرفتیم.

ـ بودجه واقعی است و سعی کردیم در این بودجه ثبات قانونی ایجاد کنیم و دائما قانون را تغییر ندهیم.

ـ در ارتباط با مالیات و بنگاه‌هایی که در بورس هستند، طبق قانون باید ۲۵ درصد سود می‌دادند؛ اما ما همان ۲۰ درصد را درنظر گرفتیم و اگر درآمد کسب کردند و سرمایه‌گذاری کردند، مالیات به درآمد تعلق نخواهد گرفت و تلاش کردیم که روند اصلاح شود.

ـ در ارتباط با گندم و نهاده‌های دامی، در بودجه ۱۲۴ هزار میلیارد تخصیص داده شده بود اما باید ۲۲۰ هزار میلیارد پرداخت می‌شد که با اجازه رهبر انقلاب از صندوق برداشت و بدهی گندم کاران را پرداخت کردیم. 

***

پزشکیان: ارز دارو و کالاهای اساسی همچنان پرداخت خواهد شد

ـ مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به گندمکاران در سال آینده درنظر گرفتیم.

ـ در ارتباط با عدالت، آنچه از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم. میزان حقوق را ۲۰ درصد افزایش دادیم اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است.

ـ کسانی که هزینه بیشتری دارند، اهل و عیال بیشتری دارند تا ۴۰ درصد حقوق شان افزایش پیدا کرده است و در این روند، توجه و نگاه ما به اقشار آسیب‌پذیری بوده است. 

***

پزشکیان: در  مداخلات اقتصادی، مراقب گروه‌های آسیب‌پذیر خواهیم بود

[همه ی این ها را گفتیم تا برسیم به بنیاد داستان سرایی که ناچاریم آن را کمی دوپهلو و به میخ و به نال (نعل) بعرض برسانیم.]

ـ همه می‌دانیم که در آب، برق، گاز و پول ناترازی داریم که همه آنها نیاز به مداخلات علمی، کارشناسی و هماهنگی دارد.

ـ در همه مداخلات اقتصادی باید مراقب گروه‌های آسیب‌پذیر باشیم و اجازه ندهیم برای آنان مشکل ایجاد شود؛ ولی لاجرم باید مداخله کنیم.

ـ اگر ناترازی‌ها را نادیده بگیریم به مشکل برخورد خواهیم کرد و این قابل قبول نیست که برق و آب تولیدکننده را قطع کنیم.

برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا»   هشتم آبان ماه ۱۴۰۳ (برجسته نمایی های بوم و افزوده های درون [ ] از آنِ من است.  ب. الف. بزرگمهر)

ویدئوی پیوست: این بودجه در شفافیت از کون مبارک و میمون مقام معظم رهبری دستکمی ندارد



تکانی دیگر باید ... ـ بازپخشش

تنها با کوشش و جنبش همگی ماست که کار سترگِ گذشتگان به فرجام تاریخی خود رسیده به بار می نشیند!

از انقلاب مشروطیت ایران، نخستین جنبش ملت های زیر چکمه ی امپریالیست ها و زیر ستم یا زیان دیده از این سامانه ی اهریمنی تاکنون، دیوارِ بلندِ دژِ «خاورخودکامگیِ» دیرینه پایِ ستمشاهی در گرامی میهن مان ایران، ترک برداشت، شکست و بخشی سترگ از آن فروریخت. نیاکان، پدران و مادرانِ ما، بخش بزرگی از کار را تاکنون پیش برده اند؛ اینک نوبت ماست! از زیر بارِ سنگینِ آن که به سنگینیِ گذشته ها نیست، شانه خالی نکنیم! تنها با کوشش و جنبش همگی ماست که کار سترگِ گذشتگان به فرجام تاریخی خود رسیده به بار می نشیند!

ب. الف. بزرگمهر    ۲۴ اردی بهشت ماه ۱۳۹۳  

https://www.behzadbozorgmehr.com/2014/05/blog-post_15.html


حقوق بوقلمون های اوباما و حقوق آدمی! ـ بازپخشش

نوشته است:
«سنت شکنی اوباما ۴ ساله شد؛ خودداری رییس جمهور امریکا از اجرای یک رسم ملی ـ تاریخی!
 
رییس جمهور امریکا امسال برای چهارمین سال پیایی از اجرای یکی از کهن ترین رسم های امریکایی یعنی قربانی کردن بوقلمون برای مراسم روز شکرگذاری خودداری کرد!
 
قربانی نکردن بوقلمون و اجرا نکردن یک رسم کهن توسط عالیترین مقام سیاسی کشور ایالت متحده با هدف احترام به حقوق حیوانات و رهایی یک حیوان، نکته ایست که می تواند مورد بهره برداری ما نیز قرار گیرد و بدانیم که می شود بسیاری از رسم ها و آیین های کهن را در گذر تاریخ به روز نمود یا بهبود بخشید.» سوفی حکمت («گوگل پلاس») 
 
این نوشته از سوی اینجانب ویرایش و پارسی نویسی شده است. عنوان نیز از آنِ من است.  ب. الف. بزرگمهر 

پی افزوده: 
 
با خود می اندیشم:
چه رییس جمهور نیک اندیشی! پایش را درست در جای پای آبراهام لینکلن گذاشته و در همان راهی گام برمی دارد که آن رییس جمهور خوشنام ایالات متحد در زندگی کوتاه خود پیمود؛ ولی درست از همان جایی که او به آن رسیده بود، دارد برمی گردد ... کاش همین پاسداری از حقوق حیوانات و بوقلمون های رنگارنگ را درباره ی حقوق آدمیان، مردم غیر نطامی، زنان و کودکان لیبی، افغانستان، پاکستان و سایر منطقه های جهان از خود نشان می داد! ولی، نه! انتظار بیجایی است. او هم باید در اندیشه ی جان خود و خانواده اش باشد؛ وگرنه به سرنوشت خانواده ی «کِنِدی» ها دچار می شود که یکی پس از دیگری سر به نیست شدند و آب از آب هم تکان نخورد. ولی، آیا این دورگه ی باهوش نمی داند نوکری چه کسانی را بر دوش گرفته است؟! چرا! می داند؛ خوب هم می داند و درست از همین رو تبهکاری بیش نیست.* 
 
راستی! از روی نادانی سوار آن قطار** شده بود؟!
 
ب. الف. بزرگمهر   ١١ آذر ماه ١٣٩١ 
 
https://www.behzadbozorgmehr.com/2012/12/blog-post_9527.html
 
* «آنان که نمی دانند، نادان هستند؛ ولی آنها که می دانند و پنهان می کنند، تبهکارند.»، برتولت برشت، نمایشنامه نویس، کارگردان نمایش و سراینده ی کمونیست آلمانی 
 
** «بَرَک حسین» هنگامی که به ریاست جمهوری ایالات متحد برگزیده (یا بهتر است بگویم: برگمارده) شد، تا اندازه ای رویای «آبراهام لینکلن» شدن را نیز در سر می پرورانید. وی برای تحویل گرفتن مقام ریاست جمهوری آن کشور با قطار همان مسیری را از فیلادلفیا به سوی واشنگتن پیمود که در سال ١٨٦١ «آبراهام لینکلن» آن را پیموده بود؛ رییس جمهوری که کارهای نیکی از خود برجای نهاد و سرانجام به دست «از ما بهتران» آنجا به آن جهان رهسپار شد.»
 
«گامی دیگر در فرارویی جنگ پنهانی به جنگی آشکار!»، ب. الف. بزرگمهر، ١٢ دی ماه ١٣٩٠
 
https://www.behzadbozorgmehr.com/2012/01/blog-post_02.html

تا ما زنده ایم، آن ها نمی میرند

دنباله ی گفته های این خالیباف مادربخطا:
ما نه تنها یاد این عزیزان که نام آن ها را هم زنده نگاه می داریم. تا ما زنده ایم، آن ها نمی میرند.* داده های جانباختگان را روی چند برگ، شمرده و بی غلط غلوط، برایم بنویسید تا به یاری برخی برادرانِ دست اندر کار در تهران ببینیم چه کارهایی می توانیم برای بازماندگان این عزیزان انجام دهیم.

ب. الف. بزرگمهر   ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۳

* بنگرید به یادداشت «خدا نیکلای گوگول را بیامرزد ...»  ب. الف. بزرگمهر   ۱۳ اُردی بهشت ماه ۱۳۹۷

https://www.behzadbozorgmehr.com/2018/05/blog-post_3.html 

***

 قالیباف: امیدوارم با افزایش ایمنی معادن از بروز حوادث جلوگیری شود

رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از دولت برای رسیدگی به خانواده‌های جان‌باختگان و بازماندگان حادثه معدن طبس، گفت: امیدوارم با افزایش ایمنی معادن، از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور و جمعی از وزرا امروز برای حضور در آیین چهلم جانباختگان حادثه معدنجو  وارد طبس شدند.

برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا»  نهم آبان ماه ۱۴۰۳ (بختی برای ویرایش این نیمچه گزارش نداشتم.  ب. الف. بزرگمهر)

ویدئوی پیوست:  تا ما زنده ایم، آن ها نمی میرند



خطبه ی امروز ما به همین سادگی تمام شد. بنابراین، والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته! ـ بازپخشش

برگرفته از فیلم «مارمولک»

ب. الف. بزرگمهر   یکم بهمن ماه ۱۳۹۰

https://www.behzadbozorgmehr.com/2012/01/blog-post_21.html

https://youtu.be/FPclvoRhfUk


وختی مشتی دزد و دغل حرامزاده سرنوشت مردم را به بازی گرفته اند ...

ریزش معدنجو ۴۰ روز بعد از فاجعه؛ حقایق تلخ زندگی پس از فاجعه دردناک معدن طبس

حدود چهل روز از حادثه معدن طبس می‌گذرد. حادثه‌ای که ۵۲ کشته برجای گذاشت و عنوان بزرگترین حادثه تاریخ معدن ایران را به خود اختصاص داد. هنوز وضعیت حقوقی و قضایی این پرونده هنوز معلوم نیست و براساس اعلام دادگستری خراسان‌جنوبی فقط مرکز رسانه قوه قضائیه حق ارائه خبر از تحولات این پرونده را دارد. دیه جانباختگان پرداخت نشده، اما خانواده‌ها می‌گویند مبالغی در روز‌های نخست پس از حادثه به‌عنوان هزینه کفن و دفن به آن‌ها پرداخت شده است. برخی از همسران معدنکاران جانباخته طی این چهل روز مبلغی به عنوان حقوق همسر دریافت کرده‌اند، اما این مبلغ برای همه واریز نشده است.

وزارت راه‌وشهرسازی هم قرار است یک آپارتمان ۱۰۰ متری به نصف قیمت حقیقی با شرایط وام ۱۸ساله به خانواده معدنکاران جانباخته پرداخت کند، اما خانواده‌ها می‌گویند با کدام پول قرار است ماهی شش میلیون تومان را پرداخت کنند. همه این گفته‌ها به کنار، خانواده جانباختگان معدن می‌گویند هیچ پولی جان رفته را بر نمی‌گرداند؛ نباید این اتفاق رخ می‌داد.

عجب تولد غمگینی. درست یک روز پس از فوت پدر، پسر به دنیا می‌آید. اما مرگ پدر هم که گرچه با فاجعه‌ای در عمق ۷۰۰ متری زمین در تونل تاریک معدن طبس به وقوع پیوست، اما با زندگی گره خورده بود. اعضای بدن «میثم امیدی» از جانباختگان معدن طبس در ۳۱ شهریور قبل که اعضای بدنش بلافاصله پس از اعلام مرگ مغزی اهدا شد، درست یک روز پس از فوت یک‌بار دیگر پدر شد. «پرهام کوچک» حالا هنوز چهل روز هم ندارد. پدر را ندیده است و بعد از این هم نخواهد دید.

مادر پرهام خانه‌دار است و حالا بعد از فوت شوهر به خانه پدر نقل مکان کرده‌اند: «فقط پول مهم نیست. خواهرم دارد می‌سوزد. زندگی، اما ادامه دارد. به آن‌ها گفته‌اند که، چون جانباختگان بیمه داشتند، به آن‌ها مستمری تعلق می‌گیرد. ابتدا نماینده، ولی فقیه که با خانواده‌ها دیدار کرد گفت سعی می‌کنند سابقه بیمه‌شان را تکمیل کنند تا لااقل مستمری کاملی به آن‌ها تعلق بگیرد. اما نمی‌دانم واقعاً قرار است چه کاری انجام دهند. چون آخرین چیزی که به ما گفتند این است که باید مستمری را به‌اندازه همان سابقه بیمه بگیرند. حالا همه خانواده‌های جانباختگان باتوجه‌به اینکه معدن مقصر شناخته شد، شکایت کردند و پیگیر تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.»

گویی برای برخی از خانواده‌ها خبری از این میزان رسیدگی نیست و حقوقی هم بابت مستمری یا حقوق موقت به آن‌ها پرداخت نشده است. «سیدجعفر» پدر مرحوم «سیدمنصور حسینی» است. یکی از جانباختگان معدن که از کیلومتر‌ها آن‌سوتر، روستای «کوهسارات» مینودشت برای کار به معدنی در خراسان‌جنوبی رفته بود. کسی که نامش به‌عنوان جوان‌ترین جانباخته این فاجعه به ثبت رسید.

مبلغی به‌عنوان حقوق تا زمان تعیین‌تکلیف وضعیت مستمری برای همسران جانباختگان معدن واریز شده است، اما این واریز مشمول همه خانواده‌ها نشده است.

برگرفته از «تلگرام»   ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ (بختی برای ویرایش این گزارش نداشتم؛ برنام نیز از آن من است.  ب. الف. بزرگمهر)

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!