صفحات

۱۴۰۳ آبان ۱۴, دوشنبه

در آستانه ی روز پرستار پرخاش های پرستاران در ایران گسترش می‌یابد

وزیر بهداشت از رسیدگی به خواسته‌ها و پرداخت بخشی از معوقات پرستاران خبر داده بود اما پرستاران می‌گویند چیزی تغییر نکرده است. آن‌ها در چند روز اخیر دست به چندین تجمع اعتراضی زده‌اند. در زنجان نماینده پرستاران بازداشت شد.

از مردادماه گذشته پرستاران ایران در اعتراض به استثمار مضاعف، بیگاری و بی‌ثبا‌ت‌کاری دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی می‌زنند.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ۱۸ مهر در حاشیه هیئت دولت گفته بود:
برای پرستاران و هم شرکت‌های تولیدی دارو از صندوق ذخیره ارزی و هم از دولت و بیمه مطالباتی که مدت‌ها به تعویق افتاده بود، بخش عمده‌ای پرداخت شده است.

ظفرمندی افزوده بود:
مطالبات پرستاران در زمینه اضافه‌کاری حدود هفت ماه از ۱۴۰۲ باقی مانده و به اردیبهشت ۱۴۰۳ رسیده است که مقدار زیادی از آن پرداخت شده است.

پرستاران اما می‌گویند ۷ ماه از سال گذشته و هنوز یک ریال اضافه کار و کارانه پرداخت نشده و نظام حقوق و دستمزد و اضافه‌کار پرستاران نیز اصلاح نشده است.آن‌ها دولت را «روغگو» خطاب می‌کنند و می‌گویند تعرفه‌ها تنها تا اسفند ۱۴۰۲ و اضافه‌کارها تا بهمن ۱۴۰۲ پرداخت شده است.

جلسه شورای عالی بیمه نیز در هفته گذشته برگزار شد اما تعرفه‌های پرستاری مورد بررسی قرار نگرفت.

بدین ترتیب پرستاران بیمارستان‌های ایران از چند روز پیش تصمیم گرفته‌اند که در آستانه روز پرستار که پنج‌شنبه آینده ۱۷ آبان است، دست به تجمع و اعتصاب بزنند.

در این راستا روز دوشنبه ۱۴ آبان، مراسم روز پرستار در زنجان به صحنه‌ای از اعتراضات پرستاران تبدیل شد. پرستاران زنجانی که در ماه‌های گذشته بارها مقابل استانداری زنجان و دانشگاه علوم پزشکی استان تجمع کرده بودند، این بار نیز نسبت به وضعیت پرداختی و اضافه‌کاری اجباری اعتراض کردند.

آن‌ها فریاد می‌زدند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن»، جشن روز پرستار نمی‌خوایم، نمی‌خوایم!»

کانال تلگرامی «شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران» گزارش داده است که محرم علی رمضانی، نماینده اول پرستاران استان زنجان، در جشن روز پرستار که در مقابل سالن روزبه برگزار شده بود، بازداشت شد و این رویداد باعث واکنش‌های گسترده‌ای در میان جامعه پرستاری و عموم مردم شده است.

روز دوشنبه همچنین تجمع اعتراضی گسترده پرستاران تمامی بیمارستان‌های یزد، از جمله بیمارستان‌های صدوقی، رهنمون و افشار برگزار شد.

«شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران» گزارش داده است که «این اعتراضات به‌حدی شدت گرفته که بیمارستان‌ها در شرف تعطیلی قرار دارند و تنها عمل‌های اورژانسی انجام می‌شود. بیماران اورژانسی همچنان خدمات دریافت می‌کنند و وضعیت بحرانی است.»

پرستاران یزد در تجمعات خود فریاد می‌زدند: «حقمونو نگیریم شیفتمونو نمی‌ریم.»

روز دوشنبه همچنین پرستاران بخش‌های آزمایشگاه و رادیولوژی در بوشهر در اعتراض به وضعیت معیشتی، پایمال شدن حقوق، اعمال تبعیض و فشارهای کاری تجمع کردند.

روز گذشته، یکشنبه ۱۳ آبان تجمعات دیگری در بیمارستان‌های صدوقی یزد و نظام‌مافی شوش در اعتراض به شرایط فاجعه‌بار کاری و معیشتی و بی‌پاسخ ماندن خواسته‌های پرستاران برگزار شد.

در روز شنبه ۱۲ آبان نیز پرستاران مشهد از ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سوی استانداری خراسان رضوی راهپیمایی کردند. آن‌ها شعار «فکر نکنید امروزه، وعده ما هر روزه» را سر می‌دادند.

در روز شنبه پرستاران فسا در استان فارس نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.

پرستاران معترض همچنین گفته‌اند که از روز پنج‌شنبه ۱۷ آبان (روز پرستار) تا شنبه ۱۹ آبان اعتصاب سه روزه برگزار خواهند کرد. پرستاران بارها تأکید کرده‌اند که روز پرستار امسال، با برگزاری اعتراضات و اعتصابات سراسری خواهان تحقق مطالبات انباشته‌شده پرستاران و کادر درمان خواهند شد. آن‌ها از پرستاران همه شهرها خواسته‌اند که در این حرکت اعتراضی شرکت کنند.

پرستاران به دولت تا ۷ آبان فرصت داده بودند که تکلیف خواسته‌هایشان را روشن کند اما خواسته آن‌ها بی‌پاسخ ماند و به همین دلیل اعتصابات ادامه خواهد داشت.

پرستاران خواهان رفع تبعیض‌های پرداختی پرسنل درمان، تصحیح و افزایش محسوس رقم‌های پرداختی تعرفه‌گذاری، افزایش حقوق و مزایا در احکام حقوقی، تأمین نیروی انسانی و بهبود شرایط رفاهی و تسویه کامل معوقات خود هستند.

پرستاران اعلام کرده‌اند پیامدهای اعتصابات و اعتراضات آن‌ها بر‌عهده مسئولان حکومتی است.

برگرفته از «تلگرام»   ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

از دریافت دیدگاه ها و انتقادهای شما خرسند خواهم شد.