«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۳ بهمن ۳۰, سه‌شنبه

یک داد و ستد حلال سه و نیم سر برد!

برای پاسداری از بهره وری های (منافع) ملی* هر کالایی که دست مان برسد را در بازار جهانی هم می فروشیم و هم می خریم؛ یک داد و ستد حلالِ سه و نیم سر بُردِ! شگفت زده نشوید! یک سر و نیمِ آن خودمانیم؛ ولی همپالکی فرامرزی مان در هر سر جابجا شده و می تواند بسته بگونه ی کالا از این گوشه تا آن گوشه ی جهان را دربر گیرد. همانگونه که می بینید در این داد و ستدها دو دو تا چهار تا نمی شود؛ و ما افزون بر سودی که برده و می بریم، برابری تازه ای در جهان دانش یافته ایم که غلط نکنم، سزاوار پیشکشی نوبل است. خدا را سدهزار مرتبه شکر که حبیب سوداگران است.

از زبان یکی از سوداگران ریزه میزه ی چپاول کننده ی هست و نیست توده های مردم ایران:  ب. الف. بزرگمهر   ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳

* بنگرید به یادداشتِ «فراواژه ای نادرست، گول زننده و پرکاربرد»  ب. الف. بزرگمهر   ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳

https://www.behzadbozorgmehr.com/2025/02/blog-post_53.html

***

به گزارش تابناک، قیمت سیب‌ زمینی در بازار داخلی سر به فلک کشیده و مصرف‌کنندگان چند ماهی است با نرخ‌های افسارگسیخته مواجه‌اند، اما در کمال تعجب، روند صادرات این محصول در هفته های اخیر متوقف نشده و خبری از ممنوعیت صادرات نیز وجود ندارد. آمار‌های رسمی گمرک نشان می‌دهد که در دی‌ماه امسال بیش از ۲۸ هزار تن سیب‌زمینی تازه از کشور خارج شده که ارزآوری آن برای صادرکنندگان رقمی در حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار دلار بوده است. به نظر می‌رسد سیاست‌های تنظیم بازار نه‌تنها در کنترل قیمت‌ها موفق نبوده، بلکه همچنان اولویت را به تأمین بازار‌های خارجی داده است.

بررسی آمار ۱۰ ماهه گمرک گویای آن است که عراق بزرگ‌ترین مشتری سیب‌زمینی ایران بوده و در این مدت بیش از ۱۱۶ هزار تن از این محصول را دریافت کرده است. افغانستان با واردات ۵۲ هزار تن، امارات و ترکمنستان هرکدام با حدود ۵۰ هزار تن در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در این میان، آذربایجان با واردات ۳۷ هزار تن، ازبکستان با ۶ هزار تن، کویت و عمان هرکدام با ۹ هزار تن، قطر با ۴ هزار تن و ترکیه با ۶۴۱ تن از دیگر مشتریان سیب‌زمینی ایران هستند. حتی روسیه و قزاقستان نیز سهمی، هرچند اندک، در این صادرات دارند. سوریه نیز با دریافت ۱۳۰۰ تن و گرجستان با ۲۳ تن، در لیست واردکنندگان این محصول قرار دارند.

به نظر می‌رسد همچنان صادرکنندگان در اولویت بوده و مصرف‌کنندگان داخلی تنها نظاره‌گر صعود قیمت‌ها هستند.

برگرفته از «تلگرام»  ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳

بختی برای ویرایش این گزارش نداشتم.  ب. الف. بزرگمهر

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!