دهانت را ببند دختر! نمی خواهی که خودت را نیز چون «اثر هنری معاصر» بفروشیم؟ می دانی که بویژه شیخک ها و خرسک های درون و پیرامون شاخاب پارس تا چه اندازه به اینگونه آثار بویژه هر چه معاصرتر باشند، دلبسته اند.
ب. الف. بزرگمهر ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳
***
فروش تابلو «پرتره دختر نشسته» فراقانونی است
ـ مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فروش تابلوی «پرتره دختر نشسته» اثر رضا عباسی که امروز جمعه در بیست و دومین دوره حراج تهران به فروش گذاشته شده بود غیرقانونی است.
ـ لیلا خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تابلوی «پرتره دختر نشسته» به صورت موروثی به یک خانواده رسیده بود، آنها عکس اثر را برای اخذ مجوز فروش برای ما فرستادند اما قبل از تشکیل کارگروه تجارت وزارت میراث فرهنگی اقدام به فروش اثر کردند.
ـ ما اثر را از نزدیک ندیدیم و نمیدانیم این تابلو اصل یا تقلبی است اما برای جلوگیری از فروش آن با دستگاه های ذی ربط مکاتباتی انجام دادیم و نهادهای نظارتی در جریان هستند.
ـ خسروی با بیان اینکه دولت در سال ۱۳۸۴ برای ساماندهی آثار تاریخی مانند تابلو و کتابت یک آیین نامه برای شناسنامه دار شدن آثار تاریخی ابلاغ کرد، ادامه داد: دارندگان آثار تاریخی که قدمت آنها بالای صد سال است فقط می توانند اثر را بعد از شناسنامه دار شدن از سوی وزارت میراث فرهنگی و گرفتن مجوز فقط در داخل کشور بفروشند.
ـ مجوز فروش برای آثار تاریخی بالای صد سال بعد از کارشناسی و شناسنامهدار شدن از سوی کارگروه تجارت وزارت میراث فرهنگی و برای آثار زیر صد سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود.
برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا» ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳
***
ـ بیست ودومین دوره «حراج تهران» با فروش ۲۲۴ میلیارد و ۷۱۹ میلیون تومان پایان یافت و «پرتره دختر نشسته» رضا عباسی با قیمت ۲۲ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان رکورد این دوره را شکست.
ـ گرانترین اثر این دوره از حراج تهران، متعلق به نگاری «پرتره دختر نشسته» رضا عباسی با برآورد قیمت ۲۲ - ۲۰ میلیارد تومان بود. انتقادات بسیاری از سوی فعالان میراث فرهنگی درباره فروش این اثر به دلیل قدمت بالای ۱۰۰ سال مطرح شد و مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز فروش این اثر را غیرقانونی دانست اما با این وجود «پرتره دختر نشسته» در بیست و دومین حراج تهران به قیمت ۲۲ میلیارد و ۴۴۰ میلیون تومان به فروش رسید.
برگرفته از «تلگرام خبرگزاری خرموش نشان ایر و اینا» ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر