«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۳ اسفند ۶, دوشنبه

شیتیلی برای خفقان گرفتن و چشم فرو بستن بر چالش های کوچک و بزرگ؟

بودجه صداوسیما [بخوان: «پشم و شیشه»]* در ده سال ۳ هزار و ۴۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است/ میلیاردرهای بی‌مخاطبِ همیشه طلبکار

ـ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، مجموع بودجه ۱۹ وزارتخانه دولت، دو هزار و ۲۳۹ بیلیارد و ۸۸۷ هزار میلیارد تومان ( ۲/۲۳۹/۸۸۷/۰۰۰/۰۰۰ هزار میلیارد تومان) در نظر گرفته شده است.

ـ سهم صداوسیما از بودجه عمومی دولت پزشکیان در سال ۱۴۰۴ بیش از کل بودجه ۱۰ وزارتخانه و حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است. این درحالی است که این رقم در بودجه سال جاری ۲۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

ـ سهم صداوسیما از بودجه عمومی دولت معادل مجموع اعتبارات بودجه‌ای کل وزارتخانه‌های نفت، دادگستری، امور خارجه و میراث فرهنگی است و با وزارت جهاد کشاورزی برابری می‌کند.

ـ در سال پیش رو و در صورت تصویب بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی، صداوسیما روزی ۹۵ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان برای دولت خرج دارد./پیام اقتصاد

برگرفته از «تلگرام»   ششم اسپند ماه ۱۴۰۳ (بختی برای ویرایش این نیمچه گزارش نداشتم.  ب. الف. بزرگمهر)

* «پشم و شیشه» از نوآوری های من نیست؛ نامی است که در همان آغاز پیروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ توده ی مردم ی خوش ذوگ  (یا زوگ، واژه ای از ریشه پهلوی بجای دگردیسیده ی آن: ذوق) اندک زمانی که رژیم تازه روی کار آمده، کم کم چهره ی راستین خویش را به نمایش می نهاد و آن چند رسانه ی دیداری (کانال های تلویزیونی) از گفتگو با این یا آن «پشم الدّینِ» انباشته شده بود، روی آن نهاده بودند. اینک نیز هر اندازه که «پشم الدّینِ» های پیشین و تخم و ترکه شان نونوار شده و جهاندیده شده باشند، سرشت شان همان است که بود: دزدان، راهزنان و میوه چینان انقلابی ضد امپریالیستی (و نه تنها «انقلاب ضددیکتاتوری سلطنتی» که آن چند الف بچه ی نادانِ کاریکاتورِ «سوسیال دمکراسی انگلیسی»، «ضد امپریالیستی» آن را در گلو فرو برده، لنبانده اند ـ بنگرید به «ایران در چهل و ششمین سالگرد انقلاب بهمن، سرگردانی دیکتاتوری حاکم و اقتدارگرایی ترامپ» در «نامۀ مردم»، شمارۀ  ۱۲۲۷، ۲۲ بهمن ۱۴۰۳)، خواهان ناوابستگی به (استقلال از) کلان سرمایه داری جهانی چیره بر اختساد و سیاست کشور و نیز دادگری هازمانی (آزادی و عدالت اجتماعیِ جدانشدنی از یکدیگر) که در پایان گام نخست (پیروزی سیاسی بر رژیم گوربگور شده ی پادشاهیِ از سر تا دُم وابسته به امپریالیسم جهانی بویژه «برادران شیر به شیرِ انگلوساکسون» آن) روی آن چادری اسلامی کشیده و توده های مردمی خون داده که انقلاب روی دوش شان به پیروزی دست یافته بود را گاییدند و به این روز نشاندند.

ب. الف. بزرگمهر   ششم اسپند ماه ۱۴۰۳

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!