«مردم در روی زمین برای کامیاب شدن یک چیز کم دارند و آن اعتماد به یکدیگر است؛ ولی این دانش برای کسانی که قلبی کوچک و روحی پست دارند و جز قانون سود شخصی هیچ قانونی نمی شناسند، دسترس پذیر نیست.» فارس پورخطاب هراتی

والاترین کاربرد نویسندگی این است که آزمون را به دانایی فرارویاند! ایگناتسیو سیلونه

۱۴۰۴ فروردین ۱۷, یکشنبه

دیکتاتوری سرمایه روشن تر از همیشه خود را در برجسته ترین کانون آن نشان می دهد

با پیشرفت روند زمینگیری سرمایه داری در برجسته ترین کانون آن، دیکتاتوری سرمایه بیش از پیش و روشن تر از همیشه خود را نشان داده، پوستینِ ژنده پاره ی دمکراسی دروغینی که بیش از دو سده بر تن داشت را بدور می افکند.

پاسخی همچنان خوب سمتگیری نشده و نایکپارچه از سوی توده های مردمی دهه ها با ملی گرایی کور، خشن، زورگو و پایمال کننده ی هوده ی کشورهای دیگر ـ و نیز توده های مردم خود ایالات متحد ـ با نشانه گیریِ لات بی همه چیز «یانکی» و آن بخت جوی سنگدل تر از وی: «ایلان ماسک» که بیش از لات بی همه چیز «یانکی» و کسانی چون وی بیزاریم را برمی انگیزد، اینچنین است:
«دست از سر ما بردارید!»

راهنمایی و رهبری چنین مردمی منگ شده و سرگشته با شمار بسیاری در مرز دیوانگی بدوش چه کسانی است؟ آیا آن ها که باید پاسخگو باشند، کاریای خود را درمی یابند و و با کنار نهادنِ سیاست های «سوسیال دمکراتیک» و حتا «لیبرال دمکراتیک» خود که تاکنون در سر دادن آرنگ های بی بوی «پاسیفیستی» در هواداری از همزیستی آشتی آمیز (صلح) میان ملت ها و خلق های جهان و بیرون دادن هر از گاهی بیانیه هایی که به گاو و گوسپند کسی آسیب نمی زند، فشرده شده، سمتگیری باریک طبقاتی بسود کارگران و زحمتکشان پیشه نموده، نابودی سامانه ای فرسوده و ناتوان که هر چه بیش تر پابرجا بماند، بیم نابودی آدمی و فرهنگ آن از پهنه ی گیتی بیش تر خواهد شد را پی خواهند گرفت؟

ب. الف. بزرگمهر   ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۴

***

مخالفان سیاست‌های ترامپ و اقدامات ایلان ماسک در ۵۰ ایالت آمریکا تظاهرات کردند

مخالفان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ایلان ماسک، مشاور او، در سراسر ایالات متحده در اعتراض به اقدامات دولت در زمینۀ کوچک‌سازی ساختار دولت، اقتصاد، حقوق بشر و برخی مسائل دیگر تظاهرات کردند.

بیش از ۱۲۰۰ تظاهرات در ۵۰ ایالت آمریکا با عنوان «دست از سر ما بردار!» با همکاری بیش از ۱۵۰ گروه ازجمله گروه‌های مدنی، کارگری، فعالان حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی برای روز شنبه ۱۶ فروردین برنامه‌ریزی شده بود.

معترضان، اقدامات دولت ترامپ از جمله اخراج هزاران کارمند دولت فدرال، تعطیلی دفاتر میدانی سازمان تأمین اجتماعی، بسته شدن کامل برخی نهادهای دولتی، اخراج مهاجران، محدودسازی حمایت‌ها از اقلیت‌های جنسیتی و کاهش بودجۀ برنامه‌های بهداشتی را محکوم کردند.

علاوه بر آمریکا و به‌طور خاص میدان ملی واشینگتن، هم‌زمان تجمعاتی در برخی کشورهای دیگر ازجمله مکزیک، فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز در مخالفت با سیاست‌های دونالد ترامپ و اقدامات ایلان ماسک برگزار شد.

مخالفت‌ها با دولت ترامپ در دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش از زمانی شدت گرفته که دولت او، با تکیه بر طرحی موسوم به «پروژه ۲۰۲۵»، اقدام به بازسازی گستردۀ ساختار دولت فدرال، افزایش اختیارات ریاست‌جمهوری و اخراج کارکنان دولتی کرده است.

این تغییرات با هدف «افزایش بهره‌وری و مبارزه با بوروکراسی ناکارآمد» معرفی شده، اما منتقدان آن را تلاشی برای تمرکز قدرت در دستان رئیس‌جمهور می‌دانند.

کاخ سفید در واکنش به اعتراض‌ها تأکید کرده که دولت ترامپ در پی حفاظت از منافع ملی، افزایش کارآمدی نهادهای دولتی و صیانت از حقوق شهروندان آمریکایی است.

به‌گفتۀ مقام‌های دولت آمریکا، اقدامات اخیر نیز برای حذف ساختارهای ناکارآمد، کاهش هزینه‌ها و مقابله با سوء‌استفاده‌های سیستماتیک در خدمات اجتماعی انجام شده است.

لیز هیوستون، معاون سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ مصمم است از تأمین اجتماعی برای شهروندان واجد شرایط محافظت کند و دموکرات‌ها را متهم کرد که با پیشنهاد دادن این خدمات به مهاجران غیرقانونی باعث تضعیف این نهادها شده‌اند.

دولت ترامپ برای پیشبرد برنامه‌هایش به حمایت بدنه‌ای وفادار و محافظه‌کار در میان رأی‌دهندگان خود تکیه دارد که خواهان کاهش نقش دولت فدرال، سخت‌گیری در سیاست‌های مهاجرتی و بازنگری در تعهدات بین‌المللی ایالات متحده هستند.

در مقابل، منتقدان هشدار می‌دهند که این روند می‌تواند به تضعیف ارزش‌های دموکراتیک، افزایش نابرابری و بی‌ثباتی اجتماعی بینجامد.

بخش عمده‌ای از خشم معترضان متوجه اقدامات اخیر دولت ترامپ در حذف بیش از ۲۰۰ هزار شغل دولتی، کاهش گستردۀ خدمات عمومی، نگرانی از فشار اقتصادی ناشی از اعمال تعرفه‌های سنگین، لغو یا محدود کردن حقوق مهاجران، اقلیت‌های جنسی و جنسیتی، و پناهجویان است.

گزیده ای برگرفته از گزارشی در تارنگاشت دروغپردازِ و بی هیچگونه مسوولیتِ اخلاقیِ وابسته به وزارت امور خارجی یانکی ها: «رادیو فردا»   ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۴(بختی برای ویرایش این گزارش نداشتم.  ب. الف. بزرگمهر)

هیچ نظری موجود نیست:

برداشت و بازنویسی درونمایه ی این تارنگاشت در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید!
از «دزدان ارجمند اندیشه و ادب» نیز خواهشمندم به شاخه گلی بسنده نموده، گل را با گلدان یکجا نربایند!

درج نوشتارهایی از دیگر نویسندگان یا دیگر تارنگاشت ها در این وبلاگ، نشانه ی همداستانی دربست با آنها نیست!